Víťazstvo pre „mladé pušky“ z Pezinka

Published by Šurgy on

Víťazstvo na Majstrovstvách Slovenska štafiet v šprinte získalo trio pretekárov zo Sokola Pezinok v zložení Matej Balogh, Zuzana Kováčová a Filip Jančík s 24 sekundovým náskokom pred favorizovanou štafetou ATU Košice v zložení Martin Roháč, Katarína Lamiová a Tomáš Mušinský.



Organizátori pripravili v peknom prostredí Skanzenu Vychylovka zaujímavé trate. Vzhľadom k nižšej orientačnej náročnosti sa bežalo veľmi rýchlo a chyby pramenili najmä z prepáleného tempa. V čele pretekov sa po dvoch úsekoch usadili štafety ATU Košice, Sokola Pezinok a ŠK Terezka Banská Bystrica, ktoré dobehli na odovzdávku v rozmedzí niekoľkých sekúnd. Ostatné štafety strácali výraznejšie.



Na poslednom úseku sa finišmenovi pezinskej štafety Filipovi Jančíkovi podarilo postupne odpútať a získať si približne 20 sekundový náskok na dvojicu Tomáš Mušinský ( ATU Košice ) a Tobiáš Goldschmidt ( ŠK Terezka Banská Bystrica ) ktorý prebiehali verejnou kontrolou spoločne. Rýchlejší v záverečnej časti bol Tomáš. Tobiáš prebehol cieľovou čiarou ako tretí ale jeho štafeta bola nakoniec kvôli chybnému razeniu na trati diskvalifikovaná. Bronzové medaily si tak domov nakoniec odviezla štafeta Farmaceutu Bratislava v zložení Peter Mižúr, Rebecca Herna, Pavol Bukovac.


Celkové výsledky nájdete na stránkach pretekov. V nedeľu 14. 5. 2023 preteky pokračujú ďalším kolom slovenské rebríčka jednotlivcov INOV-8 Cupu na stredných tratiach v Zázrivej so štartom o 10:00.

Categories: Nezaradené