Memoriál Juraja Šútora pre Chupeka a Semrádovú

Published by Šurgy on

V krásnom teréne nad Zázrivou zorganizol v nedeľu 14. 5. 2023 klub Kobra Bratislava Memoriál Juraja Šútora, ktorý bol zároveň ďalším kolom slovenského rebríčka jednotlivcov v Orientačnom behu. V hlavných kategóriách to boli zároveň aj prvé nominačné preteky na Majstrovstvá sveta ktoré sa budú konať v polovici júla vo Švajčiarsku.


V mužoch zvíťazil Jakub Chupek zo Slávie ŽU Žilina. Napriek menším zaváhaniam v úvode trate podal výborný mapový výkon podporený rýchlym behom a v cieli bol o 59 sekúnd rýchlejší ako druhý Pavol Bukovac z Farmaceutu Bratislava . Na treťom mieste skončil so stratou 1:49 pretekár klubu Kobra Bratislava Adam Jonáš.



Ženy v orientačne náročnom teréne chybovali o niečo viac ako muži, no napriek tomu boli výsledky umiestnených pretekárok na stupni víťazov veľmi tesné. V cieli sa z víťazstva nakoniec tešila Jana Semrádová z K.O.B. Choceň ktorá bola o 13 sekúnd rýchlejšia ako druhá Tereza Korpasová z ŠK Terezka Banská Bystrica. Pre tretie miesto si vďaka veľmi dobrému mapovému výkonu dobehla s 34 sekundovou stratou na víťazku Jana Macinská z ATU Košice.


Kompletné výsledky a ostatné informácie k týmto pretekom nájdete na stránke pretekov v informačnom systéme SZOŠ.

Categories: Nezaradené