EYOC 2023 – Výber dorastu už odcestoval do Bulharska

Published by Šurgy on

Slovenský dorastenecký tím pod vedením Dávida Franka a Igora Patráša včera odcestoval na Majstrovstvá Európy dorastu v Orientačnom behu ktoré sa od piatku 23. 6. 2023 do nedele 25. 6. 2023 budú konať v Bulharsku. Výprava sa presúva autami počas dvoch dní s prespaním v srbskom Belehrade. Do dejiska šampionátu vo Velingrade by mala doraziť dnes.

Vo štvrtok účastníci absolvujú modelové tréningy pre šprint i lesné disciplíny. Oficiálny program začne v piatok pretekmi v šprinte. V sobotu sa pobeží dlhá trať a v nedeľu štafety.



Reprezentovať nás bude 10 pretekárov. V kategórii M-18 to budú Filip Bukovác, Filip Jančík, Adam Trepáč a Tomáš Kasza. Vo W-18 Rebecca Herna, Tereza Kendrová, Ema Michačová a v M-16 Matej Balogh, Michal Dolný a Daniel Šmelík. V kategórii W-16 bola nominovaná jediná pretekárka Nina Jurčíková, ktorá ale nakoniec kvôli zraneniu neodcestovala.

Súperiť medzi sebou budú pretekári z 30 európskych krajín, mimo súťaž sa zúčastnia aj tímy Austrálie a Nového Zélandu. V každej zo štyroch kategórií bude štartovať približne 100 pretekárov.

Podľa vedúceho výberu dorastu Dávida Franka zimná a jarná príprava neprebehla úplne podľa predstáv. Z väčšej časti bola individuálna keďže pretekári rušili účasť na sústredeniach pre zranenia a klubové povinnosti v zahraničí.

Naši najlepší pretekári by pri dobrých výkonoch mohli určite dosiahnuť na umiestnenia v prvej dvadsiatke. V prípade ideálnych mapových výkonov môžeme dúfať aj vo výraznejšie výsledky. V štafetách by sa mohli presadiť najmä chalani v M-18. Vzhľadom na náročný charakter terénu bude ale lepšie nepremýšľať o výsledkoch a sústrediť sa na čo najlepšie zvládnutie pretekov po mapovej stránke a udržať bojovnosť v náročnom kopcovitom teréne s meniacou sa vegetáciou.

Podrobnejšie informácie nájdete na stránkach podujatia.


Categories: Nezaradené